Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Luisteren met je oren, kijken met je blik

Docenten tekenen- schilderen, zingen, Gelderland, Nederland

Schilderen Retourdagen, beeldende coachingsgesprekken:
Gerrit van Meurs.

Zingen 4 okt. - 6 okt:
Wies Kuyers.

Gerrit van Meurs, (1954), beeldend kunstenaar en docent. Ik studeerde tekenen, schilderen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding ZWN te Delft en vervolgens tekenen en schilderen aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 1980 organiseer ik cursussen tekenen/schilderen. Nog altijd kan ik me geen leuker werk voorstellen! Ik geniet van contact met mensen, zowel in een goed gesprek als in een partijtje volleybal.

Ik teken en schilder regelmatig. Al vele jaren is water mijn inspiratiebron. Ik vind het een uitdaging om met verschillende materialen mijn werk steeds verder te ontwikkelen. In mijn workshops wil ik mijn enthousiasme voor tekenen en schilderen overdragen. Al vaak heb ik gemerkt dat ook beginnende schilders tot onverwacht eigenzinnig werk te kunnen komen: krachtig of juist kwetsbaar.
Foto: Jan Wouter van Reijen.

Bij het begeleiden is het voor mij een uitdaging om iedereen een stapje verder te helpen, met enthousiasme, humor en respect. Kijkend en luisterend naar je belangstellingen en kwaliteiten probeer ik te zien wie je bent en wat je wilt. Ik wil je stimuleren te werken vanuit je eigen mogelijkheden. Plezier in het doen is het belangrijkste uitgangspunt.
Lees over Gerrit's kunst op de volgende pagina.
Foto: Irma vd Velde.

Wies Kuyers (1947), stem- en zangdocente. Zingen doe ik van huis uit; mijn moeder leerde ons Schubert zingen. Het voelde dan ook als ‘thuis komen’ toen ik, na wat omzwervingen, stemwerk ging doen. Ruim twintig jaar geef ik cursussen stemexpressie, werk ik individueel met mensen, zing en improviseer ik met mensen. Nog steeds doe ik dat met heel veel plezier.

Als tweede studie volgde ik de Dramaopleiding in Utrecht en kwam er in aanraking met het werk van het Roy Hart Theatre. Het stemwerk raakte me en inspireerde me: zo wilde ik ook werken met mensen!

Improvisatie boeit me bijzonder; de essentie ervan gaat veel verder dan ‘zomaar’ wat doen. Het leert mensen om tegelijkertijd te luisteren en te doen en het kan inzicht geven in het omgaan met (muzikale) situaties die niet vast staan. Inspiratie vond ik bij Rhiannon, een zangeres/ improvisator uit Amerika.

Lang geleden werd ik gevraagd een koor te begeleiden; ik deed de RMO opleiding muziektheorie en volgde een Kurt Thomascursus. Ik ben dirigent van een wereldmuziekkoor, ik geef cursussen Stemexpressie en ik werk op de Jeugd Theaterschool in Leeuwarden aan Stem en Beweging. Ook zelf zing en improviseer ik nog steeds.
Meer informatie vind je op
de website van Wies Kuyers.